Lyssna på musik i all ära, men det roligaste är förstås att själv skapa den. Det kan ibland tyckas lättare att säga än att göra, men i processen där man försöker få till det där rätta soundet kan man ha otroligt kul. Det är mysigt att själv spela och skriva musik, men det som är mest värdefullt måste ändå vara att göra musik ihop med andra; att få samarbeta, kompromissa, nå gemensamma mål. Det är en av de bästa kreativa former, om inte den absolut bästa av dem. Det gör att man kommer sina vänner närmare, och kanske även sig själv på ett sätt.

Det är många som aldrig tar tag i det här, trots att det egentligen är ganska lätt att genomföra. Dra bara ihop några av dina gamla polare – kanske hade ni till och med ett band ihop en gång i tiden? – och hitta en spellokal. Sedan behöver de inte låta som Beatles första gången ni kör, men ni lär med största sannolikhet ha roligt. Ifall ni inte vet var ni ska få möjlighet att träna kan ni kontakta exempelvis ABF eller Molotov Studios, som kan erbjuda schyssta replokaler.

Man kan ju börja med att köra covers, eftersom att det känns som att skriva eget material är något av en överkurs. Det är dessutom ibland till och med roligare att köra sådant som alla kan. Kom ihåg: Friskt vågat, hälften vunnet!