2021 kommer många vilja åka på bilsemester i Sverige. För att resan ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du planerar den i förväg. Gör iordning bilen med rätt däck och fälgar, gör en resplan och kör säkert.

Bilsemester är förmodligen det bästa alternativet om du vill semestra 2021. Med reserestriktioner och inställda flyg är det bättre att åka på en glassig bilsemesterresa i Sverige. Här kan du läsa mer om hur du bäst planerar bilsemestern.

Gör i ordning bilen

bilInnan du ger dig ut på vägarna är det viktigt att du gör iordning bilen först. Du bör exempelvis säkerställa att du kör med rätt däck och fälgar. Hos Däck365.se hittar du ett stort utbud av fälgar. Om du vill ge din bil en uppfräschning eller ett sportigt utseende är Oz fälgar att rekommendera. Oz är ett italienskt varumärke som erbjuder några av världens snyggaste fälgar till motorsporten. Med design, innovation och hög kvalitet är Oz ett favoritmärke hos motorsportentusiaster. Fälgarna passar utmärkt till vanliga bilar som vill få ett sportigare utseende. Vem vill inte känna sig som en Formel 1-förare på bilsemsetern?

Gör en resplan

De senaste årens debatt om flygskam har fått allt fler svenskar att avstå från flygresor till andra länder. Det har lett till att allt fler svenskar istället semestrar hemma i Sverige och begrepp som ”hemester” och ”svemester” har blivit vanligt förekommande. Gör därför upp en resplan tidigt och boka hotell på vägen för att minska risken att det är fullbokat. Det är självklart viktigt att följa rådande restriktioner och undvika platser med hög smittspridning.

Säkerheten först

När du kör bil är det alltid viktigt att tänka på säkerheten, men det är extra viktigt under semesterns glada dagar. Alkohol och mobiltelefonen är två saker som kan äventyra trafiksäkerheten. Med några enkla tips från Trafikverket kan du säkert köra bil säkert.

  • Använd bälte
  • Ta inte alkohol eller droger i samband med bilkörning
  • Respektera hastighetsbegränsningarna
  • Följ trafikreglerna
  • Kör inte bil med mobiltelefonen i handen

Om du semestrar med barn är det självklart viktigt att du ser till att barnen sitter säkert i bilen.

Njut av bilsemestern!