Idag använder vi våra telefoner till betydligt mer än att ringa samtal. Vi kan konsumera, men också skapa, olika former av kulturyttringar. Här är några exempel på hur du gör det mesta av dödtiden på bussen, men hjälp av din telefon.

Dagens smarta telefoner är mer än vad vi någonsin kunde drömma om att en mobiltelefon skulle bli. De är inte endast maskiner ämnade för kommunikation, utan de kan också stilla våran oupphörliga önskan om att stimuleras. Om du är en av de många som använder sin mobil för underhållning är det viktigt att hålla den i bra skick – särskilt om du har lagt ned en massa pengar på den senaste iPhonen. Det kan handla om en försäkring, eller varför inte ett iphone xs skal?

Exempel på underhållning för smarttelefonanvändare

  • Internet. Internetuppkopplingen måste nog ses som det avgörande för smarttelefonen som underhållningskanal. Att du – när som helst och var du än befinner dig – kan ha tillgång till alla de sociala plattformar, det nyhetsflöde, och det oöverblickbart stora innehåll som finns på internet.
  • Ljud och musik. Det är knappast någon hemlighet att de som hänger på den här bloggen delar en kärlek för musiken. Vissa tycker att deras musiksmak är tillräckligt bra för att de vill att omgivningen också ska ta del av den. Men ditt lyssnande via mobilen är såklart inte begränsat till musik, det finns en uppsjö av bra podcasts, dokumentärer, radiodraman och ljudböcker att ta del av. Och många TV-kanaler och streamingtjänster har egna mobilanpassade sidor eller appar – vilket osökt för oss till nästa punkt.
  • Appar. Det behövs egentligen flera punkter för att beskriva undret som är appar. En app är en utrymmeseffektiv programvara som fungerar som ett komplement till din telefon – den kan ge din telefon funktioner och skapa nya möjligheter. De stora mobilproducenterna har alla egna app-butiker, med miljontals produkter. Där kan du fynda allt från spel till fotoredigeringsprogram.

Psst. Du kan inte bara ta del av kultur i mobilen, utan också skapa kultur med mobilen som hjälpmedel. Konstnärer har alltid varit snabba med att bejaka teknologiska framsteg, och använda dessa för sitt skapande. Här är en artikel där du kan läsa mer om hur internet och den smarta telefonen förändrat konstvärlden och underhållningsbranschen för alltid.