Rihanna, Kanye West, Jack Johnson och John Mayer i all ära, men finns det egentligen någon modern musik som kan tävla med The Beatles?

Det har pratats i många år efter att de lade av kring hur de revolutionerade nittonhundratalets musikhistoria. Men det går inte att säga det för många gånger – det här var verkligen en grupp som kunde sina saker fullkomligt. Tala om att ständigt förnya sig, att vara öppen för alla sorters influenser, att behärska sina instrument, att skriva tänkvärda texter och så vidare.
Få kan tävla med det, men en av dem torde vara Bob Dylan. Han gjorde sig ju också känd bland annat genom att nästan konstant förändra sin approach till musik och testa nya stilar som hans publik inte förväntade sig av honom. En av konsekvenserna av det blev, inte helt oväntat, att delar av hans publik vände sig emot honom, men han har fortfarande idag ett oerhört stort fan-antal.

Överhuvudtaget är gammal musik ofta intressantare rent musikaliskt sett än den som ”massproduceras” idag. Idag är det så lätt att göra bra musik i studio, oavsett hur duktig artisten ursprungligen är. Kanske har den till och med gjorts intressant för massorna snarare genom sin stil eller sitt utseende (eller sina skandaler)…
Då saknar man artister som BB King, Little Walter, Billie Holiday och så vidare, som verkligen visste vad det var att skapa bra musik.
Men det bästa är förmodligen en liten del från alla musikaliska världar!